/ Thinkstock/Getty Images
Предстои изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление на министъра на труда и социалната политика, съобщават от РД "Социално подпомагане". Кандидатстващите трябва да знаят, че е препоръчително да подадат своите документи по настоящ адрес след 17 юли, когато започва приемът.

При определяне правото на целеви помощи за отопление размерът на пенсиите ще се намали, гласят още промените в Наредбата. Пенсиите, определени до 30 юни 2017 г , спадат с коефициент 1,302; пенсиите в размер до 180 лв. включително, определени след 30 юни 2017 г., се намаляват с коефициент 1,452; а тези над 180 лв., определени след 30 юни 2017 г., се намаляват с  коефициент 1,333.

В новите условия ще има промяна и в начина на изплащане на целевата помощ при отопление с централно топлоподаване, като същата се предоставя на правоимащите лица в пари, а не на съответните топлофикационни дружества. Разписана е още думите „трудовото възнаграждение, получено по реда на чл. 114а от Кодекса на труда и свързаните с него плащания" да се заменят с „месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по чл. 8д от Закона за семейни помощи за деца".