Продължават преговорите с Е.ОН за тока на общежитието
Продължават преговорите с Е.ОН за тока на общежитието / БГНЕС
Разпределението на разходите за електричество и вода между наемателите на бившето студенстко общежитие по ул.”Калиакра” в Добрич ще бъде променено при условие, че те платят дължимите наемни вноски – това стана ясно след днешната среща между обитателите на общежитието и заместник-областните управители.

За последните два месеца живеещите в блока не са плащали наем на Областна управа.

До понеделник вноските трябва да бъдат преведени, както и 50% от 17 хиляди лева, каквато е сумата на неплатения ток от наемателите за март и април.

"Странно защо наемателите едва сега заявяват, че не са съгласни с разпределението на разходите за ток и вода в общежитието, а не още преди два месеца, когато им бе връчена заповед на Областния управител, с която бяха информирани за калкулацията на разходите" – попита в ефира на Дарик зам.областният управител Олга Задгорска.

Преговорите с Е.ОН продължават, но няма гаранция че компанията отново няма да спре тока в общежитието.

Задгорска определи като икономически неизгодно искането на наемателите за поставяне на отделни електромери и водомери на домакинствата.

Неплатените сметки за ток извън задължението от 17 хиляди лева трябва да се търсят от предишния собственик на сградата – Медицински университет – Варна, уточни Задгорска. По информация на Е.ОН общежитието дължи на електроразпределителното дружество над 79 хил.лева.

Утре наемателите ще се срещнат с Областния управител д-р Ердинч Хаджиев. Очаква се да бъде подписан споразумителен протокол между страните.