/ Дарик Добрич
Окръжен съд-Добрич отложи отново наказателно дело за държане и разпространение на наркотици поради укриването на подсъдимия от съдебното преследване. 31-годишният Велин М. от Добрич не се яви в съдебната зала за трети пореден път.

Той е обвинен за това, че през октомври 2013 г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451 лева.

Осъдиха млада жена за разпространение на наркотици

Прокуратурата твърди, че на 27 октомври 2013г. подсъдимият е разпространил на мъж от Карапелит 31.32 грама марихуана, а на 31 октомври 2013г. в същото село е държал с цел разпространение 43.97 грама от наркотичното вещество.
 
Преди повече от месец Окръжният съд обяви подсъдимия за общодържавно издирване. Изменена беше и мярката му за неотклонение  - от „парична гаранция“ в „задържане под стража“. Той има и забрана да напуска пределите на страната, наложена му през февруари 2014 г. в хода на досъдебното производство срещу него.
 
Задържат под стража наркоразпространител от Каварна

В днешното съдебно заседание стана ясно, че мъжът не е бил открит от органите на реда на всички известни негови адреси, въпреки че няма данни да е напускал страната. Окръжният съд разпореди да се извърши отново щателно издирване на подсъдимия и насрочи следващото заседание за 22 януари догодина.

Делото може да бъде приключено и при отсъствието на подсъдимия, при условие че преди това е било извършено щателното му издирване в продължение на най-малко 6 месеца.