/ Албена АД
Премиерът Бойко Борисов ще открие днес новата конферентна зала „Перуника Хол“ в курорта Албена. Церемонията е част от празничната програма по повод 50-годишния юбилей на ваканционното селище. Началото е в 18 часа. На тържеството ще присъстват още вицепремиерът Красимир Каракачанов и министърът на финансите Владислав Горанов.

До 30% отстъпка за ранни записвания обявява Албена по случай рождения си ден

"Перуника Хол" се намира на мястото на досегашния боулинг център. Мултифункционалната зала е най-голямата в региона, капацитет над 1000 места, съобщиха от комплекса. Тя е предназначена за конгресни събития, концерти, спортни прояви. Проектът е дело на архитект Владимир Попов, а интериорният дизайн - на френската специалистка Кристин Борела.

Аквапарк АкваМания в Албена е 8-ми сред най-добрите водни атракциони в Европа

Тържествата продължават утре – 24 август. Това е денят, в който курортът Албена е официално открит и посреща първите си туристи. Ръководството на комплекса кани на празничен коктейл от 18 часа в зала „Перуника Хол“ бивши служители, партньори, приятели, колеги. Гости ще бъдат министър Николина Ангелкова и министър Нено Димов.

Вечерта от 20 часа, на откритата сцена до хотел „Добруджа“, гостува  Софийската опера и балет с мюзикъла "Mamma Mia". Входът е свободен. За юбилея ще има и празнична заря.