Двореца в Балчик
Двореца в Балчик / Дарик Добрич
В Българския културен институт в Будапеща бе открита фотоизложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик”. Представителната експозиция на ДКИ КЦ "Двореца" ще остане в унгарската столица един месец.

Изложбата включва снимки на движими и недвижими културни ценности, архитектурни елементи, артефакти и градини, изграждащи архитектурно-парков комплекс Двореца.

Във Виена откриха фотоизложба за красотите на Двореца в Балчик

Авторските снимки на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева представляват 40 цветни отражения на впечатленията, които кралската атмосфера в дворцовия комплекс оставя в професионалните фотографи.

Разказът за рая на балчишки бряг се допълва от 20 автентични черно-бели фотоси, отразяващи възможностите на безкрайно талантливите италиански архитекти Америко и Агустино, както и на швейцарския градинар Жул Жани, които създават дворцовата архитектурно – паркова композиция.

Изложбата е посветена на красотата, непреходното и вечно влияние на архитектурните стилове, живеещи в едно уникално място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките предизвикват колоритност, взрив от енергия и великолепна емоция.

Официални гости на откриването бяха Уляна Богданска - посланик на Република България в Унгария и Чавдар Петков - ръководител СТИВ.