ГЕРБ провежда кампания в област Добрич по повод Европейския ден за борба срещу трафика на хора
ГЕРБ провежда кампания в област Добрич по повод Европейския ден за борба срещу трафика на хора / ГЕРБ - Добрич
Информационна кампания провежда ГЕРБ в област Добрич по повод Европейския ден за борба срещу трафика на хора – 18 октомври. По инициатива на общинската организация на партията в Тервел са изработени флаери с информация за това какво е трафикът на хора, какви са неговите параметри, кои са рисковите групи и как най-често се случва. Посочени са и телефонни номера и горещи линии, на които може да се подаде сигнал, ако сте станали свидетели или жертва на подобно престъпление.

Такива флаери разпространяват днес структурите на ГЕРБ и МГЕРБ в цялата област Добрич. Целта е информацията да достигне до най-уязвимите групи от хора.

Трафикът на хора е най-бързо развиващата се престъпна индустрия в света. Нейните приходи за година възлизат на 32 милиарда долара. Това е най-големият незаконен пазар след този за наркотици. Между 700 000 и 4 милиона жени и деца са жертва на трафик годишно в целия свят.

Европейската статистика сочи, че България е на трето място в Европа по трафик на нейни граждани.

Рискови групи са деца, които са от ромски произход или са отглеждани в социална институция, от проблемни семейства, както и младежи, които са привлечени най-вече чрез обещания за добре платена работа или обучение в чужбина. Застрашени са и възрастни хора, като най-често те са трайно безработни, които търсят възможности за работа в големите градове в страната или в чужбина.