Организират практическо обучение за ученици в кравеферма в Котленци
Организират практическо обучение за ученици в кравеферма в Котленци / netinfo
Ученици от добричките професионалните гимназии по аграрно стопанство, ветеринарна медицина и механотехника ще проведат практическо обучение в кравеферма в село Котленци. Те ще посетят фамилната ферма на Радослава Рогова. Трите училища членуват в клуб на фермера, учреден по проект „Да направим училището желана територия”. Проектът се координира от фондация „ФОРА” и се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Клубът на фермера в Добрич прави връзка между три различни училища с идеята учениците да изградят умения за сформиране на екип за земеделско стопанство.

Около 30 ученика ще разгледат стопанството в село Котленци. Те ще тестват модерен агрегат за доене и ще се запознаят с друга съвременна техника, която се използва във фермата. Следващата им задача е да изготвят презентации за посетената ферма.

Проектът продължава до месец юни. Планът за действие предвижда всяко от трите добрички училища да организира по още две практически обучения. Партньор на проявите е Областната служба за съвети в земеделието.