Община Тервел закупи метално сърце за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел. Сърцето ще бъде поставено пред централния вход на Община Тервел.

Всеки гражданин или фирма може да изсипва в сърцето събраните капачки. То се заключва с катинар, който ще се съхранява в общината. След напълването на сърцето капачките ще бъдат отнесени за рециклиране от координаторите на благотворителната инициатива от Добрич.

Благотворителна кампания за събиране на капачки, в която участва Община Тервел, е насочена към подпомагане на МБАЛ Добрич с апаратура, от която болницата има нужда.

И в Шабла вече има метално сърце за събиране на капачки

 
„Със събирането на капачки не само съдействаме да се закупи нужна апаратура, но също така даваме пример на децата, че с нещо толкова малко и на пръв поглед незначително могат да се постигат големи неща. Всички заедно, малки и големи, се учим също да опазваме околната среда. Вярваме, че с обединението ни в нещо такова, можем да се научим да се обединяваме за всичко друго“ – казват организаторите на кампанията и допълват:
 
„Първата ни постигната цел беше закупуване на пациентен монитор за Родилното отделение на МБАЛ-Добрич . Мониторът  беше дарен през септември м.г. Поставихме си следващата, която е по висока и вярваме, че всички обединени можем да я постигнем. Целта ни е закупуване на ново и по- модерно родилно легло, от което има нужда в нашата болница. След като се осъществи и това ,ще преминем нещо друго, от което медиците и пациентите имат нужда.“

Подобни кампании се провеждат още в Шабла, Каварна, Генерал Тошево и с. Българево.