Община Генерал Тошево инвестира в нови полицейски автомобили и видеонаблюдение
Община Генерал Тошево инвестира в нови полицейски автомобили и видеонаблюдение / Дарик Добрич - архив

131 хил. лв. ще осигури община Генерал Тошево за модернизиране на материално-техническата база на МВР, съобщиха от кметството.  Решението е взето от общинските съветници, които гласуваха актуализация на бюджета на общината за 2015 г. в частта му за капиталови разходи.

По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи и с  цел създаване на безопасна и сигурна градска среда, във финансовия план на общината за следващото шестмесечие бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лв. С тях се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на Района служба «Пожарна безопасност и защита на населението», да се закупят нови автомобили за Районно управление «Полиция», както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо общественно значение.

От гласуваната на общинската сесия сума, 65 хил. лв. са за изграждане на две гаражни помещения за новите специализирани автомобили, които се очаква да получи местната пожарна служба. За целта е сформиран  екип от експерти на община Генерал Тошево, който вече има изготвени няколко идейни проекти. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат до началото на месец септември, след провеждането на процедура по избор на изпълнител.

С 36 хил. лв. ще бъде обезпечено и закупуването на полицейски автомобил за нуждите на органите на реда. От началото на демократичните промени до сега общината е закупила и предоставила на Районно управление „Полиция” и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” 5 нови автомобила, от които 3 с висока проходимост, уточняват от кметството.