Община Добрич представя успешни практики в Париж
Община Добрич представя успешни практики в Париж / netinfo
Община Добрич и Националната агенция по приходите представят България на международна конференция по качеството на публичната администрация в Париж. Форумът стартира днес в столицата на Франция.

В делегацията, водена от Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев участват представители на министерството, Националната агенция за приходите, областните администрации Благоевград, Бургас, Пазарджик, Сливен и Общините Добрич, Троян и Свищов.

В рамките на конференцията България ще бъде представена с две добри практики – „Ангажиране на гражданите в процеса на предоставяне на публични услуги” на община Добрич и „Използване на иновативни канали за предоставяне на административни услуги” на Националната агенция по приходите.

Община Добрич ще презентира програма за реализацията на благоустройствени мероприятия върху общински обекти с участието на местното население. Директорът на дирекция “Административно, правно, информационно и техническо обслужване Боряна Андреева и началникът на отдел “Канцелария” Лиляна Събева ще запознаят участниците в международния форум с изпълнението на първата по рода си програма в България, която насърчава граждански инициативи в полза на общината, обезпечени със средства от общинския бюджет.

Програмата е номинирана като една от най-добрите иновативни практики на общини от Фондацията за реформа в местното самоуправление през 2005 година. През 2007 година Община град Добрич получи награда от Сдружение „Болкан-Асист" за най-добра практика за гражданско участие в бюджетния процес.