Общежитието по ул.Калиакра отново без ток
Общежитието по ул.Калиакра отново без ток / netinfo
19 886 лева са задълженията на наемателите на бившето студентско общежитие по ул.”Калиакра” 54 бл.1 към края на август, съобщи за Дарик шефът на „Жилфонд инвест” Илия Михайлов. От тях 9 180 лева е сумата за неплатен ток, 4 815 лева за наем и 5 115 лева за консумирана вода. От Е.О.Н вече са спрели тока на неизрядните платци.

В момента от общината проектират отделно отчитане на всеки от абонатите за консумираната вода и електричество. По предварителни разчети то трябва да е готово до средата на октомври.

79 наематели населяват блок 1 по ул.”Калиакра” 54, където са разположени 114 апартамента. В момента сградата се стопанисва от Областна управа. Когато бъдат изчистени задълженията на наемателите, тогава общината ще поеме стопанисването на бившето общежитие, подчерта Илия Михайлов. След това общинарите предвиждат цялостен ремонт на жилищния блок. За целта ще бъдат нужни над 800 хиляди лева, показват разчетите. От общинската фирма „Жилфонд инвест” вече правят проучване за начините на финансиране.

Общо 1569 добричлии живеят под наем в общински жилища. На 27 от тях предстои връчване на заповеди за принудително прекратяване на договорните отношения, заради неплатени задължения и изтекъл срок на договорите.

От „Жилфонд инвест” планират да приключат 2008 година с приходи от над 1 млн. лева, съобщи още Илия Михайлов.