Новите кметове и съветници в община Балчик встъпиха в длъжност
Новите кметове и съветници в община Балчик встъпиха в длъжност / Областна администрация - Добрич

Николай Ангелов, който беше избран за кмет на Балчик за трети пореден мандат, новоизбраните кметове на кметства и новите общински съветници встъпиха в длъжност. Те получиха удостоверенията си за избор от председателя на Общинската избирателна комисия  Людмила Хадживасилева и положиха клетва.

Новоизбраният Общински съвет на Балчик започна първото си заседание под ръководството на най-възрастният съветник - Стефан Диков от Реформаторския блок, а по-късно съветниците избраха за председател  Атанас Жечев от БСП.

Седем политически формации са представени в новия Общински съвет на Балчик, който се състои от 21 съветници. Резултатите от местните избори отредиха по 4 места за ГЕРБ и БСП, по три на ВМРО, местна коалиция "Силен Балчик" и Реформаторски блок, по две на АБВ и  ДПС.

Новите съветници от БСП са Атанас Жечев, Иванка Бързакова, Николай Колев и Стоян Георгиев.

ГЕРБ ще се представлява от Галин Началников, Илиян Станоев, Красимир Михайлов и Светомир Михайлов.

Съветниците от ВМРО са Атанас Атанасов, Георги Георгиев и Ивелин Ройдев, от Реформаторски блок - Маргарита Вичева, Мелих Хаджиев и Стефан Диков, от АБВ -  Антон Андонов и Велко Михайлов, от ДПС - Мехмед Расим и Нури Мустафов.

Разместване има само при избраните съветници от коалиция "Силен Балчик" . Досегашният председател на Общинския съвет в морския град Виктор Лучиянов, който  беше избран за съветник и има 640 преференции, отстъпва мястото си на Петър Петров от същата листа. Лучиянов не смята, че по този начин предава доверието на своите избиратели. "Не се отказвам от мястото си на общински съветник, а давам шанс на един успял млад човек да бъде по-полезен в работата на Общинския съвет, отколкото аз", заяви пред Дарик Лучиянов като допълни, че е добре в местния парламент да влязат нови лица. Останалите двама съветници от листата на коалиция "Силен Балчик" са Кирил Кирев и Христо Христов.