/ Клуб "Дама купа"
Във ваканционно селище Албена на 11 май ще бъде открит нов бридж клуб, който ще бъде част от дейността на направление"Спорт" към Албена АД.

Курортът Албена с престижно отличие за най-иновативна СПА дестинация

Името на клуба ще е "Albena Bridge Club", a целта му е да организира международни появи за гостите на Европейския курорт на спорта. Ще се акцентира на предоставяне домакинството на групи от целия свят за провеждане на бридж ваканции, тренировъчни лагери и международни състезания, както и предоставяне възможност на почиващите да практикуват най-интелектуалния спорт по всяко време на своята почивка.

Завърши 34-ия Международен бридж фестивал в Добрич

За целта ще бъдат използвани конферентните зали, с които Албена разполага, като ще бъде оборудвана и специална игрална зала за постоянно ползване.

Събитието ще бъде ознаменувано с приятелски  мач между отбор на български бридж "звезди" и отбор на организаторите на Международния бридж фестивал "Албена" от спортен клуб "Дама купа".

В отбора на "звездите" ще се състезават многократния медалист от световни и европейски първенства Румен Трендафилов и бившите държавни шампиони Станислав Недков, Божидар Пеев и Антони Иванов. Отборът на СК "Дама купа" има в състава си бившите държавни шампиони Николай Тончев, Драганка Георгиева и Стефан Георгиев и главния съдия на Фестивала Валентина Петрова.

Мачът ще бъде от 32 игри и ще се изиграе в една от най-новите зали на хотел "Ралица Супериор", а победителите ще получат възпоменателни подаръци.