Неуредици с междуградския автобусен транспорт в Добрич
Неуредици с междуградския автобусен транспорт в Добрич / Дарик Добрич

Превозвачи искат създаването на алтернативна автогара в Добрич. Това се казва в жалба, адресирана до кмета Детелина Николова и до Постоянната комисия по транспорт, инфраструктура и екология към Общинския съвет, съобщи нейният председател Ангел Табаков. Превозвачите информират администрацията, че таксите за ползване на автогара Добрич са вдигани няколко пъти и са станали непосилни в условията на криза. Те призовават кмета да направи всичко възможно да осигури създаването на 100% общинска автогара и предлагат за това пространството зад сега действащата сграда.

Кметът отговори, че в най-близко време ще проведе среща с превозвачите, за да се стигне до решение на техния проблем. Паркинг за спиране на автобуси в Добрич трябва да се осигури и на туроператорите, които също призовават за това, допълни Детелина Николова и каза, че в кметството и в Консултативния съвет по туризъм се мисли и по този въпрос.

В Постоянната комисия по транспорт е постъпила жалба и срещу автобусните линии, обслужващи линията Добрич - София - Добрич. Тя е от живеещите в района на площад "Свобода", които се оплакват от шума, който създават возилата нощем на паркинга, който се намира там. Гражданите твърдят, че при пристигане от столицата в късните часове на деня, автобусите се почистват и ремонтират и стоят с включени двигатели, което смущава обществения ред в района.