Нелегален зелен микробус вози пътници за Козлодуйци и Ловчанци
Нелегален зелен микробус вози пътници за Козлодуйци и Ловчанци / netinfo
Добрички превозвачи предложиха чрез камери и други технически средства да се проследяват нелегалните таксита и микробуси. По проблема дискутираха превозвачи и представители на органите на реда и на кметството.

От полицията поеха ангажимент да подобрят работата си за предотвратяване на нерегламентираните превози, каза шефът на „Пътнически превози” Валентин Василев. Според него обаче мерките на полицията не дават резултат.

„Всички знаят за един нелегален зелен микробус, който вози пътници към Козлодуйци и Ловчанци, но никой не му пречи”, заяви Василев. Той допълни, че многократно негови служители са записвали марките и цвета на нередовните автомобили и имената на шофьорите и са ги предавали на органите на реда. Последствия обаче е нямало. „Често ни се обаждат за помощ и кметове на села, но нито те, нито ние можем да контролираме нещата, каза Василев.

През 2006-та година са реализирани 11 полицейски операции по проблема. От началото на тази година до момента са организирани 7 такива акции, съобщиха от ОД”Полиция”. Това деяние е криминализирано и има заведени досъдебни производства. Доказването на нерегламентиран превоз обаче е много трудно заради отказ на пътниците да свидетелстват, казват полицаи.

Добричките превозвачи обмислят протест на 16 април.