Назначиха експертиза по делото на контрольрка на ГКПП Кардам
Назначиха експертиза по делото на контрольрка на ГКПП Кардам / netinfo

Съдебно-икономическа експертиза назначи Добричкият окръжен съд за изясняване на наказателното дело срещу 47-годишната Елоиза Неделчева от с. Мировци, област Шумен. Тя е обвинена за това, че като контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни" е пропуснала в Република България през ГКПП Кардам, без да събира винетни такси и да издава квитанции, 482 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация. Щетите са за 21 592,36 лв.

Съдът конституира Агенция „Пътна инфраструктура" като граждански ищец по делото. Днес бяха приети предоставените от Агенция „Пътна инфраструктура", Агенция „Митници" и ГКПП - Кардам доказателства. Поискана бе нова справка от МВР за влезлите през ГКПП - Кардам в периода на престъплението чуждестранни автомобили с регистрационните им номера, марка, дата, час и, кои от тях са напуснали страната. Изискана бе също информация за начина на регистриране на колите на специален режим.

Съдът разпореди въз основа на новите доказателства вещото лице да изготви съдебно-икономическа експертиза. Тя трябва да посочи нетаксуваните чуждестранни пътно-транспортни средства през разследвания период, кои от тях подсъдимата е пропуснала да таксува, да изчисли дължимата за тях винетна такса, да уточни кои чуждестранни коли са притежавали винетка и да опише всички пропуснати автомобили, като изключи от тях реекспортираните и тези на НАТО, КФОР и дипломатически мисии.

Делото ще продължи на 8 февруари 2010 година.