Наводнената гимназия и детски градини са готови за учебната година
Наводнената гимназия и детски градини са готови за учебната година / Дарик Добрич

Ремонтните работи в пострадалите от наводнението учебни заведения в Добрич продължават активно и новата учебната година там ще започне навреме, съобщават от общината. Оглед на обектите са направили кметът Детелина Николова и началникът на отдел „Образование“ Нейчо Нейчев.

Детска ясла №6 ще отвори врати на 8 септември с три групи с общо 60 деца. Храненето им на този етап ще се осигурява от детска ясла №4.

Учебният процес в хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“  ще започне на 15 септември. До началото на учебната година фирма „Столове“ ще приключи ремонта и обзавеждането на ученическия стол в гимназията.

На 15 септември ще отворят врати и наводнените детски градини с номера 23 и 24.
В 23-та детска градина учебната година ще започнат 6 групи с общо 150 деца, а в 24-та градина  – 5 групи с общо 128 деца. Дворните пространства на детската ясла и на ЦДГ №23 са изцяло почистени от храсти и отпадъци, остава да се почисти и дворът на ЦДГ №24. В двете детски заведения продължават довършителните работи и дообзавеждането.

Кметът Детелина Николова изказва благодарност на служителите от трите детски заведения и училището за изключителните усилия, които полагат заедно с фирмите „Устойчиви дейности и проекти“ и АССА, за да може учебният процес да започне нормално.