Над 5000 души в Добричко имат право на хранителна помощ
Над 5000 души в Добричко имат право на хранителна помощ / Dariknews.bg,архив

5139 души от Добричка област имат право да получат хранителна помощ по Оперативната програма за храни. Това сочат данните на БЧК, изнесени по време на информационни срещи проведени в 6 от общините в региона в рамките на националната кампания „Заедно за съпричастността”. 

Предвидената помощ ще включва 21 вида хранителни продукта от първа необходимост. Раздаването на хранителните пакети за най-бедните българи обаче ще се забави и едва ли ще стане преди коледните и новогодишните празници, заради обжалвани обществени поръчки, съобщиха преди дни от социалното министерство. Най-вероятно пакетите ще достигнат до нуждаещите се след Нова година.

БЧК  и ОИЦ в Добрич организираха поредица от срещи, за да информират уязвимите групи за възможностите, които предоставят пред тях Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г. и Оперативната програма за храните. Разяснени бяха възможностите за социално включване и за включване на пазара на труда, както и начинът, по който ще протече операция „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ на територията на област Добрич. Близо 75 доброволци се включиха в проведените срещи.