Над 200 души от Добричка област ще се включат в митинга на ГЕРБ в Пловдив
Над 200 души от Добричка област ще се включат в митинга на ГЕРБ в Пловдив / netinfo

Над 200 членове и симпатизанти на ГЕРБ от Добричка област ще се включат в партийния митинг, организиран в събота в Пловдив от централата на партията. Мероприятието съвпада и със среща на кметовете от страната, избрани с листата на ГЕРБ, организирана от Бойко Борисов.

„Планирахме този митинг в Пловдив, за да се разграничим категорично от останалите протестиращи, но след като обявихме намерението си, от БСП съобщиха, че същия ден и те организират митинг в София. Бих ги попитал „Службогонци” ли ще го кръстят, след като стана ясно, че поканени за техния митинг са всички, които са подали молби за държавна работа” – коментира за Дарик народният представител от ГЕРБ и областен лидер на партията Румен Иванов. Той бе категоричен, че ГЕРБ не инициира студентските и гражданските протести. „Това са спонтанни недоволства  на хора, които не са съгласни с методите и морала на управляващите” – поясни Иванов.

Според него „така както продължават нещата, ще се стигне до ексцесии”. „Никога обществото ни не е било толкова разделено на мразещи и подкрепящи. Натрупва се огромна омраза, която в един момент може да избие” –  заяви  депутатът.

По повод приетият на първо четене от Парламента бюджет 2014 г., Румен Иванов подчерта – „ За ГЕРБ това не е реален бюджет, нека да им е честит на управляващите и да видим как ще се справят с него. Този бюджет е прекалено оптимистичен и той неминуемо ще доведе до един много по-голям дефицит, което ще вкара държавата ни в черния списък на Европа”.