/ iStock/Getty Images
Над 141 000 лева са възстановени от НАП-Добрич на 700 граждани, които са надвнесли данък върху доходите на физически лица, през данъчната кампания на отминалата година, съобщиха от местния офис на приходната агенция.

Граждани, които са ползвали право на данъчно облекчение за намалена трудоспособност, облекчение при доброволно осигуряване и застраховане, за лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, са получили надвнесените суми.

Възстановени са средства и на млади семейства, възползвали се от данъчно облекчение, както и на данъкоплатци, направили дарения.

И през новата данъчна кампания гражданите могат да поискат да им бъдат възстановени недължимо платени суми за данък върху доходите. От началото на годината местната приходна администрация е възстановила надвнесен данък на 19 граждани в размер на 2225 лева.

Данъчните облекчения могат да се ползват от данъкоплатците, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, посочват от НАП-Добрич и напомнят, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 5 май.  
БТА