На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на село Спасово
На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на село Спасово / Община Генерал Тошево

Нов клуб на пенсионера се откри в село Спасово, съобщават от Община Генерал Тошево. Той се помещава в сградата на НЧ "Отец Паисий" и има всички необходими удобства за пълноценно общуване на хората на третата възраст. Близо четири месеца продължиха строителнo-ремонтните дейности, които възлизат на над 42 000 лева, средства от капиталовата програма на общината за 2014 година.

Бе подменена покривната конструкция на помещението, положи се нова подова настилка, сменена бе дограмата, изградиха се санитарни помещения. Залата е обзаведена с нови мебели и ел.уреди.

Празненството по откриване на новия клуб бе уважено от зам.-кмета Георги Георгиев и секретаря Вяра Дянкова, както и от председателя на „Общински съюз на пенсионерите 2004" Стоянка Проданова.

На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на село Спасово
netinfo

Клубът се нарича „Лазар Спасов". Той е един от най-големите в общината. В него членуват над 60 човека, като има женска и мъжка певческа група и танцувален състав. Има установено сътрудничество с пенсионерските клубове от Селци, Пловдивско, и Световрачене, Софийско.

През тази година в село Спасово бяха ремонтирани и кметството и читалището. Сградата на кметството бе изцяло санирана и боядисана, а строителните дейности по културното средище включваха ремонт на покрива и вътрешните помещения за 18 000 лева, както и ремонт на интериора с целевата държавна субсидия от Министерство на културата за 4 000 лева.

На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на село Спасово
netinfo