Мокри пътища в Добричко, няма селища без ток и вода
Мокри пътища в Добричко, няма селища без ток и вода / Дарик Добрич

Пътната обстановка в цялата област Добрич е нормална. Пътищата от републиканската пътна мрежа са мокри. Две машини на пътноподдържащата фирма обработват настилките. Няма селища без ток и вода. Температурите се движат в интервала от 0 до + 2 градуса.

В сутрешните часове в Източна България все още ще превалява сняг, но облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява, в следобедните часове над по-голямата част от страната до слънчево, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4 и 1°, в Югозападна България до минус 7°, а по Южното Черноморие 2-3°, в София минус 6°.

Вечерта над цялата страната ще се изясни. Ще духа слаб до умерен западен вятър, в източния участък на Дунавската равнина временно до силен.

Максималните температури ще бъдат между 1 и 6°, в крайните югозападни райони до 8°, в Добрич 1-2°. Над планините облачността също ще намалее до слънчево. Ще духа запад-северозападен вятър, който през деня ще се усилва.

 

По Черноморието облачността също ще се разкъса и намалее, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа северозападен вятър, който ще се ориентира от запад и ще бъде до умерен.