Леко застудяване, мокри пътища в Добричко
Леко застудяване, мокри пътища в Добричко / Дарик Добрич - архив

 

Преди обяд все още на много места в Западна България, централните части на Дунавската равнина и Предбалкана ще превалява сняг, в крайните югоизточни райони - дъжд. Около обяд от запад на изток валежите ще спират. Ще започне разкъсване на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, западен вятър.

Максималните температури ще са между 2° и 7°, по Черноморието до 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се повиши.

В планините ще духа силен, по билата до бурен западен вятър. Ще преобладава облачно време с валежи от сняг. След обяд валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 1°, на 2000 м - минус 4°.

По Черноморието времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-значителни около и след обяд в крайните южни райони. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в границите 6°-9°. Вълнение на морето 2-3 бала, а температурата на морската вода е 5-6°.

В Добричка област температурите са в интервала от 3 до 5 градуса. Пътната обстановка е нормална, с преобладаващо мокри пътища и добра видимост, информират от Областното Пътно управление. Няма изкарани машини на пътноподдържащата фирма, които да обработват пътните отсечки.