ГЕОМАРЧАЛО и Камен Воденичаров
ГЕОМАРЧАЛО и Камен Воденичаров / archive
Поредният концерт с мотото CLASSIC POP-ROCK SYMPHONY PROJECT на квартета „ГЕОМАРЧАЛО“, заедно в Плевенската филхармония, ще се състои в Органовата зала в Добрич на 5 април от 19 часа. За първи път в продукцията ще се включи и Камен Воденичаров - познат актьор, певец, водещ, любимец на няколко поколения.

Концертът ще пренесе публиката в полярните, умерени, тропични и екваториални настроения по един неподозиран начин, обещават организаторите.
Квартетът – пиано, цигулка и две виолончели, ще поднесе на ценителите „Либертанго“ от Пиацола, песни и пиеси на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Кашмир“ на „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хита „Деспасито“.

 „Едно от лицата в концертите на квартет „ГЕОМАРЧАЛО“ ще бъде Камен Воденичаров, защото още в първоначалните ни разговори за бъдеща съвместна работа, той показа лично отношение и ще намери своето място в новия формат, в който ще излезем заедно с него. Затова сценарият в момента се прави за него така, че освен като водещ да се включи в програмата с някои свои песни“, сподели за Дарик цигуларят Чавдар Вълков, който е двигателят на квартета и концертмайстор на Плевенска филхармония.

Заедно с него в квартета участват още невероятният пианист и аранжьор Георги Милтиядов и чаровните и атрактивни виолончелистки Марина Белчева и Лора Табакова.

Цигуларят каза, че след Добрич предстои национално представяне на програмата на CLASSIC POP-ROCK SYMPHONY PROJECT в градове като Хасково – на 14-ти юни, Плевен – на 5-ти септември, където концертът ще бъде на открито, и Белене – на 6-ти септември.
 
Тази есен квартет „ГЕОМАРЧАЛО“ ще направи и първите си участия извън България, като вече се уговарят датите за три концерта в Бремен, Хановер и Мюнстер,  Германия. 
 
CLASSIC POP-ROCK SYMPHONY PROJECT е проект, в който класиката се превръща в модерна музика, чиито ритми изправят на крака слушателя и го провокират да танцува, пее и поддържа ритъма с часове. Симфониците от Плевенска филхармония загърбват традициите и засвирват поп, латино и рок музика. Един организиран хаос, който пренася публиката през годините и вековете, за да достави изключителното удоволствие, както на слушателите, така и на участниците в този необикновен проект….

Любовта към музиката, желанието да експериментират и провокират себе си и публиката чрез интерпретацията на класически произведения и на различни музикални стилове е в основата на създаването през 2018 година на квартет „ГЕОМАРЧАЛО”.