Красимира Обретенова с дъщеря си
Красимира Обретенова с дъщеря си / Nova.bg
Красимира Обретенова, председател на сдружение на родители на деца с увреждания "Св. Мина", емигрира в Холандия, след като разплака премиера Бойко Борисов вчера. Преди да отлети днес, тя поиска той да й се извини, но извинение не последва. Красимира казва, че отива в европейската държава заради по-доброто бъдеще на дъщеря си Пасионария, която е на 15 години. Тук държавата не дава възможността родителите на деца с увреждания да се грижат за тях нормално, смята тя. Краси е пристигнала в Холандия успешно и вече е настанена при приятелско семейство, научи Дарик.

Вчера, минути преди да започне Шестият национален протест, пред министрите премиерът разкри, че се разплакал като гледал историята. "Какъв е случаят с тази жена с детето, която гледах по телевизията? Гледах ги, ревах! Ако е така, просто не знам какво трябва да направим?! Малко човечност няма ли, като виждат? Какви са тия хора?! Държавни пари заплати взимат", бяха думите на Борисов. Оказа се, че плачът на премиера не може да трогне родителите на деца с увреждания. Вече от летището, минути преди да отлети, Красимира поиска в ефира на Нова телевизия Борисов да й се извини: "Той така снизходително - "тази майка там..." Първо, тази майка се ветрее 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това. С това ветреене по медиите той не ме е забелязал досега ли, какво? Освен това искам да му припомня, че Ани Цолова беше тази, която първа реагира. Тя ни организира среща с Бойко Борисов. С нейно съдействие направихме работни групи да очовечаваме системата и тази система продължава 13 години да е геноцид".
 
Красимира не успя да дочака извинение от Борисов. В началото на пленарното заседанието дойде нещо като извинение от депутата от ГЕРБ Емил Христов. Вчера той беше един от депутатите, които се скараха с опозицията и не позволиха на родители да влязат в сградата на парламента. "Аз лично съм убеден, че щях да взема правилното решение, но не и през главата на началника на охраната. Ако някой от вас смята, че трябва без да сме запознати с факти и обстоятелства за взето решение от охраната на парламента, да се променя това тяхно решение, да се намесваме в работата им, това вече променя много нещата и отношението ни към самата система за сигурност в сградата на Народното събрание", посочи Христов.
От БСП не повярваха на извиненията на Христов и поискаха той да подаде оставка от заместник-председателския пост в парламента.