Майките от Свети Мина с благотворителен базар за Великден
Майките от Свети Мина с благотворителен базар за Великден / netinfo

Шарени бебешки терлички, изплетени от народната певица Галина Дурмишлийска, са сред най-атрактивните артикули, представени на традиционния благотворителен базар за Цветница и Великден, организиран от сдружение "Свети Мина". Авторски керамични яйца и подкови на скулптура Самуил Стоянов, сувенири, изработени от ученици и учители от Професионалната гимназия по агростопанство също са включени в пролетната разпродажба.

Щандът на майките от "Свети Мина" ще бъде разположен пред храм "Свети Георги" на Велики четвъртък - 21 април до Великден. Щандове на сдружението са открити и в магазин „Мания секънд хенд” до бившия Детмаг и в павилиона за книги пред хотел „Добруджа”.

С набраните от разпродажбата средства ще се подпомогне лечението и рехабилитацията на деца от организацията. От сдружението припомнят, че си партнират с двама специалисти - педагог и рехабилитатор в проект на фондация „Карин дом" - Варна за ранна интервенция при деца с различни увреждания от 0 до 4 години за предотвратяване на изоставянето им в институции.