Областна администрация Добрич
Областна администрация Добрич / netinfo
Обществено обсъждане на проект на Концепция на Закона за социалните услуги ще се проведе на 29 юни от 10.00 часа в зала „Европа“ в Областна администрация Добрич. Покана за участие е изпратена до общините, директорите на дирекции „Социално подпомагане“, представители на неправителствени организации на хора с увреждания, началника на Регионално управление на образованието, синдикатите и други заинтересовани представители на изпълнителната власт и неправителствения сектор.

Нормативният акт ще уреди специфичните обществени отношения, свързани с предоставянето, ползването, финансирането, качеството, контрола и мониторинга на социалните услуги. От Министерството на социалната политика посочват, че съгласно концепцията, новата правна регламентация ще бъде развита в контекста на три основни цели: достъпност на социалните услуги, качество и ефективност на социалните услуги и интегрираност на подкрепата.

Проектът на Концепция за Закон за социалните услуги е публикуван за обществено обсъждане на Правителствения портал за обществени консултации на Министерски съвет и на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика:

Целта на обсъждането е всички предложения, мнения и становища да бъдат обсъдени от създадената от министъра на труда и социалната политика работна група за разработване на закона.