Италиански професор ще посети училището в Стожер
Италиански професор ще посети училището в Стожер / Sofia Foto Agency - архив

Италианският професор Есо Еламе, преподавател в университета Ca Foscari във Венеция, ще посети Основно училище „Христо Ботев” в село Стожер, съобщиха от училището. Проф.Еламе е ръководител на проекта „Образователен план за действия по Целите на хилядолетието за развитие чрез побратимяване на училища Север – Юг”, в който участва добруджанското училище.

Междууниверситетският център за образователни изследвания и напреднало обучение, базиран в университет Ка Фоскари във Венеция, е водеща институция по проекта. Чрез него се предвижда засилване на обучението, свързано с Целите на хилядолетието, чрез изпълнение на микро-проекти и организиране на международна изложба по темите за междукултурното опознаване и устойчивото развитие, с участието на европейски училища от Италия, Франция и България и на училища от африканските държави Камерун и Буркина Фасо.

Проектът е съфинансиран от ЕК по програма „Недържавни институции и местни власти, участници в развитието на дейности по повишаване на осведомеността и развитие на образованието в Европа”.