Идва захлаждане
Идва захлаждане / dariknews.bg

Прогноза за 11 август, неделя

Настъпва временно захлаждане. През нощта със слаб до умерен вятър от северозапад ще прониква по-хладен въздух. Времето през предстоящото денонощие ще е с променлива облачност, по-значителна над Западна и Централна България. Главно там ще има и краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици.

Вятърът в неделния ден в по-голямата част от страната ще е западен, но в източните райони от север, североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

Времето в планините ще бъде по-лабилно. Облачността ще е променлива, билата от време на време ще са в облачния слой- с мъгла. На много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от северната четвърт, по Старопланинското било и високите части на Родопите до силен. Дневната температура на 1200 м ще достигне 20°, на 2000 м - около 15°.

По Черноморието
ще е с променлива облачност, но почти без валежи. Ще духа умерен вятър от север, североизток. Температурите по крайбрежието ще останат без съществена промяна - до 27°-29°. Вълнението на морето е 2-4 бала, а температурата на морската вода е 24°-26°.

Подробна прогноза за времето вижте на Vremeto.bg