/ СИДП
97 520 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили стопанствата в обхвата на Североизточното държавно предприятие за новия отоплителен сезон, съобщават от СИДП. 17 474 домакинства вече са получили заявените от тях дърва. През миналата година семействата, които са се отоплявали с дърва, са заплатили близо 170 000 кубика, а тази година е предвидено да бъдат добити 180 101, за да бъдат удовлетворени нуждите на всички желаещи. 

СИДП: Сега е моментът да си купите дърва за огрев

Към момента 20 970 кубически метра са получили заявителите от населените места в област Добрич. На първо място по реализирани дърва за населението се нарежда ДГС-Добрич със 7 615 кубика, следвано от ДЛС-Балчик със 7 582 кубика.

Продължава снабдяването с дърва за огрев на хората от Североизтока. Всеки работен ден се приемат заявления на граждани. Ръководството на СИДП напомня, че дървата трябва да са изсъхнали добре преди началото на отоплителния сезон, за да отделят по-малко вредни вещества и да не се стига до високи нива на замърсяване на въздуха през зимата, особено над големите градове.