/ netinfo
Предизвикателствата пред Европейския съюз, свързани с миграцията и Брекзит, са били във фокуса на срещата на Емил Радев с ученици от град Силистра. Българският евродепутат е откликнал на поканата от СУ „Никола Вапцаров", което работи по Програма за училища посланици на Европейския парламент, съобщиха от прес-офиса на ПП ГЕРБ в Силистра.

Учениците, които са част от тази образователна инициатива на ЕП,  са използвали възможността да зададат своите въпроси на Емил Радев. Младежите са демонстрирали активна гражданска позиция и интерес към дневния ред на Европарламента и механизма на работа в институцията.

Евродепутатът Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс

Учениците са запознали евродепутата с интернет страницата, която са създали и в която отразяват дейностите си по Програмата за училища посланици на ЕП. Емил Радев им пожела да бъдат все така активни в стремежа си да се информират, да познават правата и задълженията, които произтичат от европейското гражданство.

„Пътувайте, вземете най-доброто от възможностите за образование в ЕС, непрекъснато развивайте своя потенциал, но не забравяйте, че с качествата и енергията си можете много да допринесете за развитието на България", е изтъкнал евродепутатът в разговора си с младежите.