/ ГЕРБ Варна
Евродепутатът Емил Радев подкрепи Национален исторически конкурс, посветен на 170 години от рождението на Христо Ботев. Българският член на Европейския парламент подпомогна награждаването на отличените ученици.

Варна е домакин на национален исторически конкурс, посветен на Христо Ботев

С неговото съдействие авторите на всички индивидуални и колективни проекти, на които е присъдена поощрителна награда, получиха новото издание на „Личният бележник (тефтерчето) на Христо Ботйов”.

Емил Радев осигури и две от специалните награди за участие в историческия ученически конкурс. Призьорите бяха удостоени с луксозния поетичен  сборник „Вечност”, в който стихотворенията на Ботев са преведени на няколко езика.

Събитието се организира от Регионалното управление на образованието – Варна и Школа „История” към Първа езикова гимназия в морската столица. 

Конкурсът на тема: „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието” се проведе под патронажа на кмета на Варна Иван Портних. В надпреварата се включиха 55 училища от 49 града от цялата страна с повече от 250 ученически проекта в категориите: доклад, есе, презентация и драматизация/видеофилм.

Евродепутатът Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс
ГЕРБ Варна

Сред официалните гости на събитието бе и Славчо Славов, председател на комисията по наука и образование към Общински съвет-Варна. Днес учениците ще вземат участие в конференцията, която съпътства конкурса и в рамките на която ще имат възможност да се срещнат с Боян 

Ботйов, председател на Фондация „Христо Ботев“, д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет”, историците от СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Пламен Митев и проф. д-р Димитър Веселинов, д-р Станка Димитрова, председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ за град Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК