Е.ОН пак спря тока на общежитието
Е.ОН пак спря тока на общежитието / netinfo
Електроразпределителната компания Е.ОН отново спря тока на бившето студентско общежитие по ул.”Калиакра” в Добрич.

Крайната мярка е заради неизпълнение на договорката, половината от натрупаните задължения от февруари до сега, да бъдат изплатени до 30 май. Такова споразумение подписаха в края на миналата седмица наемателите на общежитието и ръководството на Областна администрация.

Живущите в общежитието са натрупали задължения към Е.ОН в размер на над 79 хиляди лева. 17 хиляди от тях са натрупани от началото на февруари до сега. Оттогава партидата, по която се плаща потреблението на общежитието се води на Областна администрация, която пое сградата от бившия собственик – Медицински институт – Варна.

Миналата седмица немското електроразпределително дружество спря тока на наемателите в общежитието, а те блокираха бързия влак от Добрич за София в знак на протест.

Сега подобни протести не се планират, потвърди пред Дарик една от наемателките – Даниела Иванова, тъй като вече е постигнато споразумение за справедливо разпределение на потребената ел.енергия. Според Иванова част от договорената за плащане сума вече е преведена по сметките на Е.ОН.

На неизрядните платци, които дължат пари и за неплатени наемни вноски ще бъдат връчени заповеди за прекратяване на договорите за наем.