Две години затвор получи наркопласьор от Добрич
Две години затвор получи наркопласьор от Добрич / Дарик Добрич - архив

Наказание 2 години и 2 месеца при първоначален строг затворнически режим в затвор или затворническо общежитие ще търпи 27-годишният Веселин Георгиев от Добрич. Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между подсъдимия и Окръжната прокуратура споразумение за решаване на воденото срещу него дело в досъдебната фаза.

Съдът призна Веселин Георгиев за виновен в разпространение и държане на наркотични вещества и управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление. В условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление през септември 2011 г. без надлежно разрешително той е придобил и държал високорискови наркотични вещества – амфетамини, хероин и фенциклидин, с цел разпространение и разпространявал такива. Общата стойност на всички наркотични вещества е 1147 лв.

Подсъдимият бе признат за виновен също за това, че на 06.09.2011 г. в гр. Добрич е управлявал лек автомобил „Пежо” без шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление, влязло в законна сила на 12.05.2011 г.

Веселин Георгиев има средно образование, не е семеен, осъждан е. Той призна пред съда вината си и заяви, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Със споразумението Веселин Георгиев е наказан за разпространението и държането на наркотици с 2 години и 2 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим. За шофирането без книжка му е наложено наказание 3 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим. След групиране на двете наказания е определено той да изтърпи 2 години и 2 месеца при строг затворнически режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Съдът разпореди след влизане в сила на споразумението да бъдат унищожени веществените доказателства - наркотичните вещества, кафемелачка, електронна везна, спринцовки с игли и предпазители и други.