Доброжънци впечатлиха Варна
Доброжънци впечатлиха Варна / netinfo
Сдружение „Еко Добруджа“ участва в една от най-мащабните летни прояви във Варна – младежкия фестивал FunCity +. Добричката организация направи силно впечатление на посетителите, споделиха организаторите на фестивала.

Доброжънци заинтригуваха с нещата, които изработват от естествени материали. Макетите на къщи удивиха с малките си размери и интересни форми, но и върнаха варненци назад във времето към българските занаяти, към богатите природни ресурси, които има в страната ни и които в миналото са се използвали активно в строителството.

Фестивалът "FunCity+" открива с VICK&BAND

Младите представители на сдружението съумяха да се справят с липсата на ток в първия ден от представянето им, поради спешно налагаща се профилактика, и въпреки затрудненията успяха да изработят и представят своите творения.

Доброжънци
netinfo

Участието на Доброжънци обогати програмата на фестивала с нещо на пръв поглед ново, но всъщност позабравено старо, участието им създаде много положителна емоция и настроение сред посетителите.

Фестивалът и тази година създаде поле за среща и изява на младежки организации от различни градове на страната (Варна, София, Пловдив, Бургас, Добрич, Казанлък и др.), коeто осигури възможност на всички млади хора да се запознаят и възползват от разнообразни форми на формално и неформално учене в него. В тазгодишното издание  беше регистрирано участие на рекорден брой организации от страната, което подчерта и засили националния характер  на събитието.

Осмото издание на събитието предложи творчески работилници, танцови ателиета, спортни занимания и много други интересни събития.