/ Дарик Добрич
Наградиха участниците в конкурса за най-добро вино
Кметът на Добрич Йордан Йорданов заряза лозата в етнографския комплекс „Стария Добрич” по време на традиционния ритуал за Трифон Зарезан. Той пожела на всички успешна селскостопанска година и плодородие.

Трифон Зарезан Добрич
Дарик Добрич

Преди това пъстро шествие с писана каруца и буре с вино мина през центъра на града и пристигна в градинката пред Регионалния исторически музей, където се събраха много добричлии. Заедно с танцьорите на ПФА ”Добруджа”, на хорото се хванаха членовете на кметския екип и десетки граждани.

Трифон Зарезан Добрич
Дарик Добрич

Винпром „Алвина” и тази година почерпи присъстващите на тържеството с хубаво червено вино.



Обявени бяха резултатите от конкурса за най-качествено вино - лично производство, реколта 2018 г., организиран от общината и Къщата на виното.

Добруджанци са по-добри майстори на червеното домашно вино

Близо 70 бяха участниците в тазгодишната надпревара. Първо място при белите вина спечели Тодор Драгнев – общински служител. Той заслужи и трето място при розетата.

Трифон Зарезан Добрич
Дарик Добрич

При червените вина на първо място беше класиран пенсионираният учител по философия Васил Петков. Победител при розетата стана Стефан Николов.

На Илия Илиев бе присъдена специална награда за вино, произведено по нестандартна технология, която той научил от грузински специалисти.

Трифон Зарезан Добрич
Дарик Добрич