Добричката рок банда „Pearls and stones” издаде албум с авторска музика
Добричката рок банда „Pearls and stones” издаде албум с авторска музика / Дарик Добрич

Рок бандата „Pearls and stones” / „Перли и камъни”/ от Добрич излиза на пазара с първия си авторски албум. Заглавието на диска е „Rewind”. Така след 20-годишно отсъствие на местните музиканти от родния звукозапис, най-после традицията е прекъсната.

Пред Дарик основателят на състава Николай Нейчев разказа, че концепцията и окончателния състав на бандата се оформят през лятото на 2013 година. Фронтмен и лице на групата е Георги Тенев – вокал, основен композитор и текстописец на българските текстове. Неговият брат Антон Тенев е автор на английските текстове. Останалите в състава са Наско Капитанов – соло китара, Петър Недялков – бас китара, Васко Василев – барабани и Ники Нейчев – клавир.

В албума влизат 13 песни, десет от които са на английски, а три – на български. Стиловото разнообразие е голямо – отпо- леки и мелодични парчета до по-твърд рок. „Ветрилото е отворено широко, за да усетим вкуса на публиката и да се ориентираме според нейните предпочитания” – коментира Ники Нейчев. Записите са направени в „Пърфект рекърдс” – София. „Работим с най-добрите професионалисти - Чавдар Петков е единственият, който е завършил тонрежисура в „Бъркли колидж” в САЩ и практикува в България” – подчерта Нейчев.

Колкото до заглавието на албума - „Rewind”, вокалистът Георги Тенев обясни пред Дарик: „Идеята е човек като го слуша, да го пусне отново, да го върне назад, а може би и някаква препратка към миналото. Двамата с Ники сме били и в група „Silence", преживели сме вече издаването на един албум през 1995 г. и сега – 20 години по-късно с „Pearls and stones” и „Rewind” се надяваме да постигнем успех”.

Добричката рок банда Pearls and stones издаде албум с авторска музика
netinfo

 

 

„С този албум се целим много високо, а качеството на продукта ни позволява да търсим такъв по-висок таргет” – сподели Ники Нейчев. Групата ще представи албума в националните медии, ще бъде пуснат за продажба и в интернет. Поръчки и заявки може да се правят във Фейсбук страницата на бандата. Амбициите на музикантите са да промотират диска и в чужбина. В края на май, началото на юни, се планира премиерата на албума и в родния Добрич.

Междувременно седем нови песни вече са завършени и чакат издаването на втори албум, информира още Ники Нейчев.