фермерски пазар Добрич
фермерски пазар Добрич / Дарик Добрич

Добрич се включва в четвъртото издание на традиционния Фест на фермерските пазари. Събитието се провежда от 3 до 8 октомври в София с главен организатор Кооперация Хранкооп – София. Тази есен фестът обхваща фермерски пазари на пет места в София, както и такива в Банкя, Хасково и Добрич. Началото бе сложено на 3 октомври в Бизнес парк София, а финалът ще бъде на 8 октомври в парка Заимов, в пространството пред театър София, където ще се проведе Националният фермерски пазар. Там се очаква да се представят над 100 малки производители на екологично чиста храна, творци и занаятчии с изделия от естествени материали.

Желанието на организаторите е да представят по още по-атрактивен начин качествената българска продукция  и в неделния ден в парка Заимов посетителите ще могат да опитат първите у нас коктейли с фермерски продукти. Ще има арт и занаятчийска зона, детски кът, кулинарни демонстрации и дегустации, творчески работилници, рисуване с къна и жива музика.

В Добрич поредното издание на Фермерския пазар ще се състои в четвъртък от 10.00 до 15.00 часа пред часовниковата кула в стария град.