Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич
Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич / Дарик Добрич

Досегашният кмет на Добрич Детелина Николова пое официално управлението на Областна администрация, след като вчера с решение на Министерски съвет тя беше назначена за областен управител на мястото на д-р Маргарита Новоселска. В кабинета на областния управител беше предаден символичният ключ на област Добрич.

Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич
netinfo

Д-р Новоселска посрещна Николова с добре дошла, като й пожела успех в отговорното поприще по провеждане на държавната политика на регионално ниво. Пожелавам ви заедно с екипа на администрацията да надграждате и да усъвършенствате управлението в интерес на хората от нашата област, каза Новоселска.

Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич
netinfo

"Уважавам решението на МС да работя за област Добрич като областен управител, поемам тази отговорност и вярвам, че опитът, който имам в местното самоуправление, ще бъде от полза в работата ми. Ще използвам всички създадени контакти и партньорства, включително подкрепата на всички народни представители, институции, включително и от Брюксел. За мен е важно да продължа надграждането с присъщата публичност и прозрачност, както досега в моята работа като кмет на Добрич", заяви пред журналисти Николова.

Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич
netinfo

 

На въпрос какво е наложило кадровата рокада Детелина Николова отговори:"Това не  мога да коментирам, това е решение на Министерски съвет".

От своя страна д-р Новоселска заяви:"Не съм имала нито забележки, нито преки или непреки знаци, че има проблем в справянето ми с работата, но тъй като това е политическа длъжност, когато ръководството прецени и вземе решение ние следва да изпълним тези решения". Тя подчерта, че е работила всеотдайно и с нужната отговорност и изрази увереност, че направеното досега ще бъде продължено от Детелина Николова, като човек с богат административен опит.

В отговор на въпрос дали рокадата в управлението на Областна администрация, която се прави между двама представители на ГЕРБ, ще доведе до напрежение в редиците на партията, Новоселска призова да се пренебрегват дребните неща и да се гледа напред към по-големи цели, които се постигат само с обединение. Д-р Новоселска подчерта, че е дълбоко свързана с каузата на ГЕРБ и няма причина да напусне партията. Тя заяви обаче, че занапред не възнамерява да работи в политическата сфера. "Аз не съм класически политик - прекалено съм открита и последователна, а политиката е по-сложна. Ще се концентрирам в професионалната си работа и ако имат нужда от мен ще помагам в политическата партия", каза Новоселска.

Детелина Николова коментира зародилото се в социалните мрежи недоволство срещу нейното назначение с думите, че всеки има право да изрази мнението си в публичното пространство. Тя отново подчерта, че е назначена с решение на Министерски съвет и изпълнява това решение.  По време на встъпването й в длъжност пред областна управа се бяха събрали 5-6 души, които искаха да зададат въпроси на новия областен управител. Тъй като не им бе позволено да присъстват на пресконференцията, те са отправили писмена покана за среща с Николова  в 17.00 часа.

Детелина Николова пое официално управлението на област Добрич
netinfo
"За мен работата означава директен разговор с онези, които пожелаят и отговор на въпросите, които поставят, но никой досега не е поставял пред мен тези искания", коментира Детелина Николова.