Близо 100 рокери се поклониха на мемориала на генерал Колев
Близо 100 рокери се поклониха на мемориала на генерал Колев / Дарик Добрич

Близо 100 рокери от Варна и Добрич се поклониха на паметника на генерал Иван Колев на празника на града. Мощните машини тръгнаха от Варна и пристигнаха в Добрич около 11 часа, като направиха обиколка из града. Рокерите са членове на няколко варненски клуба, а организатор на похода бе клуб „Велика България”. С възгласи „Да живее България!” те положиха венец и цветя на мемориала.

„Дошли сме да изкажем своята благодарност към всички загинали българи за освобождението и целостта на България”, заяви Димитър Коларов от името на организаторите . Той обясни, че рокерите са искали да присъстват на откриването на паметника на 7 септември, но не са успели заради друго мероприятие.

„Ние, рокерите, носим родолюбие в сърцата си. Този паметник е важен не само за добруджанци, но и за всички българи. Ген. Колев е български генерал, постигнал голяма победа срещу нашите врагове, българската конница е първата, победила казашката конница. На този мемориал дойдохме да изкажем почитта си, но ние ценим всеки паметник, който проповядва българщината”, добави Коларов.

Близо 100 рокери се поклониха на мемориала на генерал Колев
netinfo