10 нарушения на законодателството при трудовата злополука в Езерец, завършила със смърт
10 нарушения на законодателството при трудовата злополука в Езерец, завършила със смърт / netinfo

10 нарушения на трудовото законодателство са установени при проверката на случая на трудовата злополука, при която загина мъж от Шабла, съобщи Маргарита Антонова – директор на Инспекцията по труда в Добрич. Трагичният инцидент стана на 2 септември в земеделска нива в землището на с. Езерец. 56-годишният мъж бе  притиснат от предната гума трактор „Т-150” при опит да запали машината.

Нарушенията са предимно от организационен характер, каза Антонова. На фирмата – работодател са съставени три акта. Проверката се извършва от Окръжна прокуратура, следствените действия и експертизи все още не са приключили.

Няма данни за трудова злополука при друг инцидент, завършил със смърт, който стана на 22 септември.  Тогава, при извършване на ремонтна и почистваща дейност по комбайн в частен двор в добричкото село Фелдфебел Дянково, 40-годишна жена бе затисната от хедера на комбайна.

Тя е била съпруга на земеделски стопанин, работела е на друго място. Починалата не е извършвала дейност, свързана с работа при производителя, а инцидентът е станал в почивните дни.