/ Пресцентър Община Ямбол
Повече от 40 световни и български музиканти си дават среща на тазгодишното издание на „Ямбол Рок Фест“, което ще се проведе от 12 до 15 септември в градския парк. Организатор е община Ямбол, а концертите са с вход свободен.
 
Гвоздеят на програмата ще бъде „The Super Drumming Show“  - проект на Пит Йорк, един от създателите на  „Спенсър Дейвис груп“. В дръм шоуто ще му партнират Херман Раребел („Скорпионс“) и Бернхард Велц (Джон Лорд, Иън Пейс и други).
 
Тримата ще свирят едновременно, а на сцената с тях ще излязат Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Концертът е на 14 септември, събота, от 21.30.
 
Трибют концертът на Whitesnake  е на 13 септември. Този на Bon Jovi е следващия ден, а на Kiss – на 15 септември. Хитовете на „Whitesnake“ ще прозвучат в изпълнение на Тома Здравков, Иван Попов, Кирил Кожушков, Станислав Петров, Николай Николаев и Славин Славчев.
 
В „Bon Jovi“ ще се превъплътят италианците от „New Jersey“, спечелили си славата като най-близки до оригинала. „Kiss Forever Band” (Унгария) пък са известни като най-успешният и автентичен  трибют на „Kiss“ в Европа.
 
Рок-маратонът започва на 12 септември, четвъртък, с клубната група „Casual Threesome“. Бандата ще забие заедно с Николай Воденичаров-Никеца и още звезди от „Гласът на България“: Мария Величкова, Деница Петрова, Калоян Николов.

Ето програмата:

12 септември, четвъртък
19:00 - „Туин Пийкс”
21:00 - „CASUAL THREESOME” и звездите от „Гласът на България“: Николай Воденичаров – Никеца, Мария Величкова, Деница Петрова и Калоян Николов
 
13 септември, петък
19:00 - „Seconday”
21:00 - WHITESNAKE TRIBUTE с „Bad Boys (Тома Здравков, Иван Попов, Кирил Кожушков, Станислав Петров, Николай Николаев и Славин Славчев)
 
14 септември, събота
19:30  - BON JOVI TRIBUTE с „New Jersey” (Италия)
21:30 - THE „SUPER DRUMMING“ SHOW (Вечер на супербарабанистите) с:
Пит Йорк („Спенсър Дейвис“), Херман Раребел („Скорпионс“), Бернхард Велц (Джон Лорд, Иън Пейс),
 
и със специалното участие на:
Kaitner Z. Doka (китара) – Jon Lord
Dave Marks (бас) – Larry Carlton,  Albert Lee, Carl Palmer, Paul Carrack,
Mitchel Emms (вокали) – участник в „The Voice of UK”
Ernesto Ghezzi (клавири) – настоящ пианист на „Готхард“, свирил е с Дзукеро и Ерос Рамацоти.
 
15 септември, неделя
19:30 - „Ямбол Проджект и приятели”
21:00 - KISS TRIBUTE с Kiss Forever Band (Унгария)