Задържаха чехли-менте на Лесово
Задържаха чехли-менте на Лесово / пресцентър Митници Бургас

Голямо количество мъжки и детски чехли-менте с логото на "F.C. BARCELONA" задържаха днес митническите служители на митнически пункт Лесово при щателна проверка на ТИР с турска регистрация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Товарният автомобил „Волво" е превозвал джапанки от Турция за Полша през България. Изпращач на стоката е турска фирма, а получател търговско дружество в Полша.

При извършената щателна митническа проверка на българския граничен митнически пункт, се установява, че между декларираните чехли има 5760 чифта с фалшифицирани търговски марки. От тях 2960 чифта са мъжки и детски чехли с фалшифицирано лого на футболен клуб „Барселона" и 2800 чифта с фалшифицирана марка „Dior".Фалшивите маркови чехли са задържани в изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения.

За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки. Само през последния месец бургаските митнически служители иззеха 65 790 фалшифицирани стоки на световноизвестни търговски марки, в това число и най-голямата задържана досега в България пратка с фалшифицирана марка „Nike" от над 50 000 тениски.