/ iStock/Getty Images
Втората част на културния обзор "Бургас - вълнуващ и артистичен"  с водещ харизматичният бургаски актьор Тони Минасян ще бъде излъчен в първия ден на Новата 2021 г. във Фейсбук страница на Община Бургас.

Интригуващото видео ще припомни най- атрактивните културни събития от изминалата различна 2020 г. Обзорът ще започне в 13:00 часа.

В 15:00 часа е предвиден концертът "Обичам Бургас", който ще създаде много приятни емоции с изпълненията на любими бургаски звезди. В празничната програма до 3 януари, са включени още много събития с интересни и знакови личности за Бургас.

Коледно-новогодишна онлайн програма в Бургас

В поетични импресии "Гласовете на Бургас", които ще бъдат излъчени на 2 януари, от 15:00 часа,  участват  Недялко Йорданов, Тони Димитрова, Елка Стоянова, Ива Папазова и Никола Парашкевов.

Същият ден от 11.00 часа ще започне концерт на фолклорен ансамбъл "Никола Гинов", а в 13.00 часа концерт на участниците от първия творчески лагер на Евровизия- Бургас 2020.

В програмата за 3 януари са включени два филма "Небето, което целува морето", посветен на живота и творчеството на бургаския художник Румен Статков и "Случаят АБ", който разказва за творческия живот на ДТ "Адриана Будевска" в периода 1957-1960 г.

Игралната новела "Късмет" на писателя Николай Фенерски ирежисьора Христо Димитров-Хиндо ще бъде достъпна онлайн в 15:00 часа.

Онлайн програмата може да се гледа на Фейсбук страницата на администрацията: https://www.facebook.com/Burgas.Municipality