/ iStock/Getty Images
В следващите няколко дни Бургас ще е притегателна точка за любителите на бирата.

Коя бира според вас е най-добрата? Според нас - споделената с приятели!

На 31 юли и 1 август започва Бирен фест. На Metalhead Beer Fest 2021 в парк „Минерални бани“ ще могат да се опитат различни видове бира, сочни мезета, а яката музика ще направи дните до морето още по-незабравими!

През уикенда, за 12 поредна година, в парк „Росенец“, ще се проведе фестивалът“ Sun Tribe“. Стартът е на 30 юли, петък от 19:00 часа. Събитието ще предложи различни стилове музика, участие на признати артисти и диджеи от България и Европа, вкусно хапване и забавления до сутринта.

Бургас проби със снимки на пясъчния фест в престижни фенски страници на Стар Уорс и Хари Потър (СНИМКИ)

Помислено е и за любителите на джаза, латиното и хубавите български песни. На 30 юли на остров Света Анастасия концерт ще изнесе неповторимият Васил Петров, а на 31, събота, отново островната сцена ще предложи горещи латино ритми с концерта „Латино пулс“ на Държавна опера-Бургас.

Същата вечер, но в Летния театър, ще се проведе 38-то издание на Национален конкурс за песен “Бургас и морето”. За първи път то ще има и втора, специална вечер, на 1 август, по време на която Стефан Диомов ще изнесе концерт-спектакъл в памет на Ваня Костова.

Може да посетите и кинопрожекциите, в рамките на София филм фест, VIII Международен куклен фестивал „Дни на куклите” 2021 и редица спортни събития - Международна регата за килови яхти“ Порт Бургас” 2021, Международен турнир по плажно ръгби и Плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста.
община Бургас