/ iStock/Getty Images
Нищо, че е октомври - времето в Бургас е винаги подходящо за хубава бира и добра компания.

Установиха колко бира е безвредно да се пие на ден

Първият уикенд на месеца ще ви предложи три локации със страхотна бира и вкусна храна, където да се презаредите и прекарате приятно свободното си време, съобщиха от Общината.

Община Бургас

Ето кои са  локациите, включени в тематичния уикенд:

1. Papa beer е биреното бижу на Бургас. То ще ви очарова с интересен дизайн и приятна атмосфера. През двата почивни дни грабвайте компанията и заповядайте на BBQ Апокалисис от The BURGS/Дъ БУРГС и крафт бира от Beer Bastards. #ДаОтидешвБургасИдаНеВидишПапата
 
2. Как ви звучат тези вкусотии - занаятчийски сладолед, направен с бирата от Metalhead Brewery, бирени палачинки, гофрети?! На нас ни звучат много добре и са едни от нещата, които няма да изпуснем през уикенда в Бургас. Всички тези глезотийки и голямо разнообразие от майсторски направени бири, може да намерите в парк "Минерални бани" при приятелите ни от пивоварна Metalhead.
 
3. Третата супер локация е Пивоварната. Няма как да изпуснем това местенце, част от богатата съкровищница на Бургас! Там ще може да опитате различни крафт бири - Бургаски пейл ейл, червена бира Veritas, Veritas Weizen, Veritas Lager... и всяка от тях е със собствен характер и автентичен вкус. Комбинират се чудесно с гриловани зеленчуци, леки сирена, различни сладкиши и морски деликатеси!