/ netinfo
Община Бургас организира състезание по английски език за ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23 февруари от 10:00 до 11:00 часа в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Срокът за подаване на заявления за участие е до 8 февруари. Разпределението по зали ще бъде публикувано на www.burgas.bg и https://www.odk-burgas.com/ на 18 февруари.

Участниците в "We love English" ще бъдат разпределени в училища по райони, по местоживеене. Графикът ще бъде предоставен на директорите, които ще уведомят състезателите къде ще се положат теста. Записаните следва да се явят на мястото в 9.30 часа със синя химикалка, ученически бележник и входящ номер на заявлението.

Право на участие имат второкласници, записани за 2018/2019 година, от всички училища на територията на община Бургас. Участието е безплатно. Срокът за подаване на заявления е 8 февруари включително. Регистрацията може да се извърши от родители или настойници по електронен път на този линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds2MoUYf8OPrnfQrTj2VQD6zplexnQBt33LHGbl4nmvbP8tw/viewform

Всеки, подал заявление, ще получи входящ номер на посочения в заявлението e - mail. Състезанието се провежда чрез едночасов тест от 11 езикови задачи за четене и писане, обхваща лексикалния и граматически материал по Английски език за II клас. Класирането ще бъде публикувано не по-късно от 10 март на интернет страницата на Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Наградите включват: едногодишна стипендия по Общинска програма " Бургаски деца" за учениците, класирани на І място; участие в летен градски лагер по английски език за учениците, класирани на II и III място, с много игри, интересни проекти, еднодневни екскурзии и забавления и много предметни награди.

 Допълнителна информация на телефон 0877/ 43-64-11 - Кичка Стефанова или на e-mail: cplr_burgas@abv.bg, Бургас 8 000, ул. "Райна Княгиня" 11.