Стихове на Фотев, мълчание в памет на Фъртунов и после скандал на сесията
Стихове на Фотев, мълчание в памет на Фъртунов и после скандал на сесията / netinfo

С минута мълчание в памет на внезапно починалия общественик и общински съветник Валентин Фъртунов започна днешната сесия на Общински съвет - Бургас.
След това заседанието продължи със стихове на Христо Фотев, рецитирани пред общинските съветници от две бургаски ученички, във връзка с отбелязването на 80 години от раждането на поета.
Веднага след тихото и благо начало обаче съветниците влязоха в познат ритъм и още по време на първата точка от дневния ред започнаха скандалите.
Те гласуваха дневния ред, като се скараха за допълнителната докладна за транспортната визия на града, която по предложение на ГЕРБ ще мине сред първите за обсъждане. Групата на националистите беше против с аргумента, че не са имали време да се запознаят с тази изключително важна за града докладна.
Мнозинството гласува предложението на ГЕРБ и целия дневен ред. За да възстановят след необичайното начало традиционния махленски диалог,съветниците се скараха и по втората точка. Тя беше за наредбата за управление на отпадъците, приета от мнозинството, подкрепена по отношение на дисциплината от опозицията в лицето на НФСБ. Хаос настъпи след срив в системата, заради който гласуването се оказа невъзможно за едни, но безпроблемно за други.