Семинар „Стратегии за бизнес развитие” се провежда в Бургас
Семинар „Стратегии за бизнес развитие” се провежда в Бургас / netinfo
Как мога да печеля финансиране? Как да организирам човешките ресурси във фирмата си? Как да управлявам проектите си? – това са най – често задаваните въпроси от собствениците на малки и средни предприятия по време на семинара „Стратегии за бизнес развитие”. Той се провежда днес и утре в Бургас и се финансира от Програма БАС към Европейската банка за възстановяване и развитие и се организира с помощта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

„Целите на семинара са да се запознаят българските бизнесмени с необходимостта всяка една фирма да има бизнес стратегическо планиране. Било то за повишаване на конкурентноспособността с участие в европейските фондове или без тях”, заяви за Дарик Бургас Жулиета Хубенова – директор на програма БАС за България.

Един от най – често срещаните проблеми е този с персонала. Трудно се намира среден управленски състав, а в някои фирми не могат да си намерят и общи работници, добави тя. Много е важно малките и средни предприятия да имат създаден бизнес план за развитие за период от 3 до 5 години. Участниците в семинара получават информация за това как да изработят правилни организационни, маркетингови и ивнестиционни стратегии и как да изпълняват и управляват проекти.

Семинарът е безплатен и се провежда в 5 града в България. Вече се е състоял във Враца, Благоевград, Варна, сега е в Бургас и предстои обучение в Пловдив.

чуйте още от Жулиета Хубенова, директор за България на програма БАС към ЕБВР