РИОСВ спря   малката сушилня в „Кроношпан”
РИОСВ спря малката сушилня в „Кроношпан” / netinfo
Заповед за спиране на производствената дейност на малката сушилня на инсталация ПДЧ в „Кроношпан България” ЕООД издаде РИОСВ. Допуска се работа само на голямата сушилня и то при максимално натоварване до 50 %.

Мярката е предприета във връзка с предписания от декември миналата година в срок до 30 март дружеството да преустанови разпространението на интензивно миришещи вещества извън територията на предприятието. До момента не започнал монтаж на необходимото съоръжение за улавяне на миризми и прах .Наложената текуща месечна санкция за миризми. в размер на 2 000 лева продължава да е в сила и към настоящия момент.

Приехме риска да бъдем сериозно санкционирани заради забавянето при изпълнение на предписанието на РИОСВ с цел , Бургас и неговите жители да получат уникално съоръжение от много висок клас, което да гарантира чистотата на въздуха- каза Николай Банков изпълнителен директор “Кроношпан” България ЕООД. Той поясни намерението на фирмата да монтира нов филтър, който ще улавя праховите частици и ароматните въглеводороди от производствата. Заради сложността на технологичните процеси монтажът на съоръжението ще започне в средата на този месец –уточни още Банков.